top of page
Alcea_Bokföring_Åkersberga_Norrtälje_Col
Alcea_Bokföring_Åkersberga_Norrtälje_Col

Allt startade med en lunch

Året var 2006 och de två redovisningskonsulterna Annika Wannersten och Catarina Haag hade träffats för att äta lunch på en trevlig lunchrestaurang i Åkersberga. Vädret var underbart och de valde ett bord utomhus. Eftersom restaurangen hörde till en golfbana pratades det mest golf vid de andra borden. Vid Annika och Catarinas bord pratades det om något helt annat.

De ägnade hela lunchen åt att ingående diskutera hur en särskild blankett för handelsbolag skulle fyllas i. Allt eftersom lunchen passerade kände båda två hur deras gemensamma intresse för redovisning var uppenbart. ”Undrar om det finns någon annan än vi som tycker att det här är så kul?” konstaterade de efteråt.

Det gick inte så lång tid innan både Annika och Catarina förstod att deras passion för redovisning var något som de absolut behövde få skapa något gemensamt av. Därför slog de ganska kort därefter sina påsar ihop och startade ett företag tillsammans.

Namnet på deras företag valdes till Alcea Redovisning AB.

 

Alcea betyder stockros på latin, men är också namnet på den piggskuta som seglade ute på Trälhavet i början av 1900-talet och som idag återfinns i Österåkers kommunvapen.

Ett första kontor startades upp i Åkersberga. Redan från början var ett av deras viktigaste mål att få hjälpa små och medelstora företag med lite mer än bara standardiserade redovisningstjänster. De förstod tidigt att desto mer de kunde inspirera sina kunder och dela med sig av sin egna passion för redovisning, desto bättre utveckling skulle kunderna de hjälpte få.

Idag har deras lilla företag växt och sammanlagt arbetar 13 personer på kontoren i Åkersberga och Norrtälje. De anlitas idag av 400 företag med spridning över hela Sverige. Huvuddelen av kunderna finns i Stockholm och framförallt självklart mest i Åkersberga och Norrtälje.

Hösten 2022 förvärvades Alcea av Talenom. Talenom är en av de ledande aktörerna på redovisningsmarknaden i Finland. De köpte sin första svenska redovisningsbyrå 2019, och har sedan dess vuxit till att idag finnas på över 20 kontor i Sverige. På det sättet stärktes Alcea till att kunna växa ytterligare och kunderna kan till exempel erbjudas mer avancerad rådgivning. Mer att läsa om bolaget finns på hemsidan>

VI SOM JOBBAR HÄR

NÅGRA AV VÅRA KUNDER

Helena Ekberg

Bokförlaget Redaktionen AB

Jag känner mig 100% säker med Alcea. Vårt samarbete fungerar helt smärtfritt.

Alcea ger mig en komplett service. De återkopplar snabbt och ger raka besked.

Jag hade inte kunnat starta eget utan Alcea. De är ruskigt bra på det dom gör.

Tommy Bergquist 

Affärsjuristen AB

Karin Olsson

Animal Farm

Gruppbild.jpg

Tack för ditt meddelande. Vi återkopplar inom kort!

bottom of page